Het Nieuwe Leren

 

De grenzen van traditioneel klassikaal trainen vervagen

“De kracht van de herhaling”. Of je nou een goede tennis backhandslag wilt beheersen of een nieuw klarinet wilt leren bespelen, als je niet traint en oefent gaat het je niet lukken. Dit principe kan ook op de hersenen worden toegepast. Door bv. Franse woordjes en korte zinnetjes enkel uit je hoofd te leren ga jij deze woordjes en zinnetjes niet in de praktijk toepassen. Wetenschappelijk is aangetoond dat leerstof die niet stap voor stap wordt geleerd laat staan wordt herhaald uiteindelijk wordt vergeten. Indien je leerstof niet opsplitst in kleine delen laat staan herhaald wordt de leerstof uiteindelijk vergeten.

En hier heeft Frontvisier voor u de oplossing!

In samenwerking met Institute of Microtraining biedt Frontvisier u een Geïntegreerde Leermethode genaamd Micro Training. Een combinatie van een dagdeel durende (klassikale) training aangevuld met een periode van 3 tot 4 weken online leren en toetsen. De klassikale training concentreert zich op de essentie van hetgeen geleerd moet worden. Hierdoor is de verhouding tijd en aangeboden leerstof uitermate efficiënt.

De (klassikale) training wordt in combinatie met online mobiel leren ingezet. Dankzij de zgn. IOM app kan Geïntegreerd Leren worden afgestemd op de individuele wensen en voortgang van de deelnemer. De verdere verwerking en toetsing van de leerstof per deelnemer wordt online aangeboden met behulp van didactische algoritmes. Dit zorgt ervoor dat de nieuw te verwerken informatie ook daadwerkelijk wordt geborgd en dus in de praktijk kan worden toegepast. Met andere woorden,
  • Maatwerk is de standaard; een uniek trainingstraject volledig afgestemd op uw situatie,
  • Minder weg uit eigen werkomgeving: meer tijd om het geleerde direct toe te passen,
  • Leerrendement is sneller en hoger: door meer focus op essentie en tijd sneller resultaat,
  • Inzicht in leerresultaat en ontwikkeling; statistieken en rapportages informeren u,
  • Herhaling van de leerstof; de kracht van het trainingstraject zit m in de herhaling!
  • Toetsen en borgen; door online leerkaarten en vragen wordt resultaat gerealiseerd!

Denkt u dat Geïntegreerd leren wat voor u is? Heeft u een beeld wat Geïntegreerd Leren voor uw bedrijf kan betekenen? Heeft u een antwoord op de vraag waarom Geïntegreerd Leren duidelijke voordelen voor uw organisatie heeft? En hoe en waarom is het raadzaam om Geïntegreerd Leren binnen uw organisatie te introduceren?

Laten we een afspraak maken om met elkaar verder te praten over de mogelijkheden van Geïntegreerd Leren!